Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Σαρκοζί: Θα καταργήσω το νόμο που «ευλογεί» τους γκέι γάμους


Για κατάργηση του νόμου που “ευλογεί” τους γάμους των ομοφυλοφίλων στη Γαλλία έκανε λόγο ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί.
Ενώπιον ακροατηρίου τριών χιλιάδων μελών του Συντηρητικού Κόμματος, ο Σαρκοζί τόνισε ότι ο νόμος για τους γάμους των ομοφυλοφίλων, που νομιμοποιεί επίσης την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τέθηκε σε ισχύ το Μάιο του 2013, έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις υπέρμαχων και πολέμιων που κατέκλυσαν ολόκληρη τη χώρα, πρέπει να καταργηθεί.
“Ο νόμος πρέπει να ξαναγραφεί από την αρχή” δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο σύζυγος της Κάρλα Μπρούνι, με το κοινό να τον αποθεώνει.
Με τους Γάλλους να φωνάζουν «Ανάκληση! Ανάκληση!», ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, που φλερτάρει ξανά με το Μέγαρο των Ηλυσίων, πρόσθεσε : «Εάν προτιμάτε να πω ανάκληση του νόμου, καταλήγουμε στο ίδιο».
Υπενθυμίζεται ότι, μετά την εκλογή του, το 2007, στον προεδρικό θώκο της χώρας, ο Νικολά Σαρκοζί είχε δεσμευτεί να εισάγει την πολιτική ένωση για άτομα του ιδίου φύλου, όμως δεν το έπραξε κατά τη διάρκεια της προεδρικής θητείας του.
«Βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις των Γάλλων για τη νομοθεσία που “πέρασε” η κυβέρνηση Ολάντ, ο Νικολά Σαρκοζί είχε δηλώσει πρόσφατα ότι πρέπει να “ξαναγραφεί” ο νόμος για τους γάμους των ομοφυλόφιλων, ο οποίος χώρισε την καθολική Γαλλία στα δύο, ωστόσο ουδέποτε είχε πει ευθέως ότι πρόθεσή του είναι να τον ακυρώσει» επισημαίνει το γαλλικό δίκτυο France 24.
Ο Σαρκοζί θα κονταροχτυπηθεί για την ηγεσία της γαλλικής Δεξιάς (UMP) με τους πρώην πρωθυπουργούς της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν και Αλέν Ζιπέ .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου