Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018

Δίας στο Σκορπιό (2017-2018)



Κάθε περίπου 13 μήνες ο πλανήτης Δίας αλλάζει θέση στο ζωδιακό κύκλο, κλείνοντας μέσα σε 13 χρόνια ένα πλήρη κύκλο. Ο πλανήτης που φέρει το όνομα του βασιλέα των Θεών του Ολύμπου πέρασε στο ζώδιο του Σκορπιού στις 11 Οκτωβρίου του 2017 και θα ολοκληρώσει τη διέλευση του στις 9 Νοεμβρίου του 2018, για να περάσει στη συνέχεια στο ζώδιο του, τον Τοξότη.

Ο μεγαλύτερος πλανήτης του Ηλιακού μας συστήματος φωτίζει κάθε χρόνο με το πέρασμα του από το ένα ζώδιο στο επόμενο ένα διαφορετικό κομμάτι της ζωής μας, και κάθε φορά βιώνουμε αυτή τη μετάβαση σαν να πλέουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Όσο μυστηριακή είναι η όψη του, όντας ένας γίγαντας αερίων, άλλο τόσο είναι και δράση του. Επί της ουσίας είναι ο πιο περίπλοκος πλανήτης του ηλιακού συστήματος, με τη δράση του να παραμένει θολή και εν πολλοίς παρεξηγημένη. Τον έχουμε συνδέσει με την καλή τύχη, και η καλή τύχη στην καθαρά υλιστική εποχή που διανύουμε, μεταφράζεται αυτόματα σε πλουτισμό και υλική επέκταση.

Με το πέρασμα του από τα ζώδια, η δράση του Δία χρωματίζεται από τις ποιότητες και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του εκάστοτε ζωδίου, με συνέπεια να μιλάμε μεν για επέκταση και εμβάθυνση, αλλά σε ποιό τομέα; Με την είσοδο του στον αποκρυφιστή Σκορπιό ξεκίνησε ένα ταξίδι στην εξερεύνηση των σύνθετων μυστηρίων της ζωής και του θανάτου, μέσα από την περιήγηση μας στις πιο σκοτεινές, βαθιές και ανεξερεύνητες πτυχές της ύπαρξης μας. Τους 13 μήνες που ακολουθούν θα μας οδηγήσει ένα βήμα πιο κοντά στο φως της σοφίας του σύμπαντος, θα φωτίσει την ύπαρξη μας μέσα από την αναζήτηση της αλήθειας, θα φέρει στην επιφάνεια τις κρυφές και αναξιοποίητες μας δεξιότητες. Είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για όλους μας να χειριστούμε προς όφελος μας την ροπή του Σκορπιού προς την εξερεύνηση των μυστηρίων, για να κατανοήσουμε σύνθετα ζητήματα που μας βασανίζουν, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία ίασης και επούλωσης.

Ο έντονος μαγνητισμός και η θεραπευτική δύναμη του Δία στο ζώδιο του Σκορπιού αποτελεί μια πανίσχυρη δύναμη που μπορεί να θέση σε κίνηση τον τροχό των αλλαγών. Είναι ένας συνδυασμός, που θα μας οδηγήσει σε μια διαδικασία μετασχηματισμού μέσα από μονοπάτια πνευματικής αφύπνισης. Θα φέρει στην επιφάνεια ζητήματα θανάτου (ίσως μέσα από ένα πόλεμο) και αναγέννησης, καθώς αυτός είναι ο νομοτελειακός κύκλος της ζωής.

Σε προηγούμενους κύκλους του, κατά το πέρασμα του από τον Σκορπιό βιώσαμε τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας (2005-2006), καθώς και τη σφαγή στην Ρουάντα. Έφερε όμως και ελπίδα μέσα από την έναρξη των συνομιλιών σε διεθνές επίπεδο για τον περιορισμό των πυρηνικών όπλων. Ο Σκορπιός έχει επίσης έναν τρόπο να κάνει τον θάνατο γοητευτικό, σχεδόν μυθικό, κάτι που βιώσαμε με τους θανάτους του Jimi Hendrix και της Janis Joplin σε ένα προγενέστερο κύκλο.

Είναι αυτονόητο ότι το απόλυτα ευνοημένο ζώδιο της περιόδου αυτής θα είναι ο Σκορπιός, καθώς θα είναι σε θέση να κάνει σημαντικές αλλαγές που θα επηρεάσουν την ζωή του για τα χρόνια που ακολουθούν, μέσα από πολλά υποσχόμενα νέα ξεκινήματα. Εύνοια θα έχουν και τα ζώδια του Αιγόκερου, των Ιχθύων, του Καρκίνου και της Παρθένου με αρκετές ευκαιρίες στους τομείς των οικονομικών, των προσωπικών επιτευγμάτων ή της καριέρας μέσα από κάποια προαγωγή ή αναγνώριση των ικανοτήτων. Οι διαίσθηση όσων ανήκουν στα ζώδια αυτά θα είναι οξυμένη και θα υπάρχει μια εμβάθυνση σε ζητήματα μεταφυσικής ή θρησκείας. Θα πρέπει όμως να καταβάλουν αρκετές προσπάθειες για να ενεργοποιήσουν τις ευεργετικές όψεις, ώστε να μην χάσουν τις ευκαιρίες.

Η διέλευση του Δία από το σταθερό ζώδιο του Σκορπιού μπορεί να αποδειχτεί αρκετά αγχωτικό για τα υπόλοιπα ζώδια του σταθερού σταυρού, τον Υδροχόο, τον Ταύρο και τον Λέοντα. Τα προβλήματα μπορούν να προέλθουν από μια εμμονική συμπεριφορά, την προσπάθεια χειραγώγησης των ατόμων γύρω τους, από κακούς χειρισμούς των οικονομικών, από υπερβολική φιλοδοξία και το ακραίο κυνήγι για έλεγχο και επιβολή μέσα από την ισχύ μιας θέσης. Οι πρώτοι μήνες θα είναι αρκετά επίπονοι για τα σταθερά ζώδια, εκτός και αν αποφασίσουν να αλλάξουν και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Αυτό που απαιτούν τα πλανητικά δεδομένα από εσάς είναι να αποκτήσετε μια νέα οπτική, να εμβαθύνετε και να κατανοήσετε το βαθύτερο νόημα της ζωής και της ύπαρξης σας.  Εάν καταβάλετε προσπάθειες και δείξετε υπομονή και ικανότητα προσαρμογής, θα καταγράψετε μέσα στον χρόνο αυτό απίστευτα επιτεύγματα!

Η μίξη των ενεργειών από το πέρασμα αυτό μπορεί να είναι για όλα τα ζώδια επικερδής ή καταστροφική. Εάν επιλέξουμε το κυνήγι της δύναμης και του πλούτου μέσα από την εκμετάλλευση των γύρω μας, ίσως η τύχη μας γυρίσει την πλάτη… Θα εξαρτηθεί από τα κίνητρα του καθένα και από την προσπάθεια που θα καταβάλει. Εκείνο όμως που μπορούμε να καταφέρουμε όλοι μας είναι να αξιοποιήσουμε μια μοναδική ευκαιρία για να πλουτίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να δώσουμε ζωή και πάλι σε παλιές και ξεχασμένες αξίες, να ανυψώσουμε το πνεύμα μας για το καλό του συνόλου. Γιατί στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε, ακόμη και μια σπίθα μπορεί να φωτίσει ένα καινούργιο μονοπάτι προς το φώς.

Αλίντα Κανάκη
Mήτρας Δημήτρης


Τα κείμενα είναι πνευματική ιδιοκτησία της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ [ΑΡ. ΣΉΜΑΤΟΣ200160] Απαγορεύεται η αναδημοσίευσή τους και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή, χωρίς γραπτή άδεια της ΑΛIΝΤΑ ΚΑΝAΚΗ



 Στείλε την ερώτηση σου & την ημερομηνία γέννησης σου. Διάβασε τώρα στο email την προσωπική σου πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη. Θα λάβετε την απάντηση γρήγορα εύκολα και οικονομικά εντός 48 ωρών. Πληρωμή εδώ: EΓΚΥΡΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ – ΑΜΕΣΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου