Σάββατο 18 Μαΐου 2019

ΑΝΑΔΡΟΜΟΣ ΚΡΟΝΟΣ 30 Απριλίου – 18 Σεπτεμβρίου 2019




Ο Κρόνος, ο άρχοντας του χρόνου και του κάρμα όπως χαρακτηρίζεται, γυρίζει σε ανάδρομη πορεία στο ζώδιο του Αιγόκερου στις 20ο 31΄ την τελευταία μέρα του Απρίλη και θα παραμείνει ανάδρομος για τους επόμενους 4 1/2  μήνες, μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου, που θα βρεθεί στις 13ο 54΄ στο ίδιο ζώδιο.

Ο Κρόνος σαν πλανήτης συνδέεται με την πατρική φιγούρα και σχετίζεται με την ωριμότητα και την υπευθυνότητα. Γενικά μας φέρνει αντιμέτωπους με τις επιλογές μας, τιμωρεί τις κακές μας πρακτικές και επιβραβεύει τη συνετή πορεία! Αντιπροσωπεύει τα ηλικιωμένα άτομα, τα όσια και ιερά των κοινωνιών μας, τις υποχρεώσεις μας σαν μέλη των κοινωνικών αυτών, ενώ κυβερνά και κάποια σημεία του σώματος μας, όπως είναι τα οστά, τα δόντια, το δέρμα και το πρόσωπο. Την περίοδο της ανάδρομης πορείας του, όπως συμβαίνει με όλους τους πλανήτες, ο χρόνος επιβραδύνεται και τα πάντα γίνονται με πολύ περισσότερο κόπο και μεγαλύτερη προσπάθεια. Ιδιαίτερα εκτεθειμένοι αυτή την περίοδο θα είναι αυτοί που ανήκουν στα παρορμητικά ζώδια, και συγκεκριμένα οι Αιγόκεροι, οι Κριοί, οι Καρκίνοι και οι Σκορπιοί του δεύτερου δεκαημέρου ή όσοι έχουν πλανήτες από την 13η έως την 20η μοίρα του παρορμητικού σταυρού.

Η 30η Απριλίου σηματοδοτεί την έναρξη μιας περιόδου εντάσεων, όχι όμως με την κλασσική έννοια των διαπροσωπικών συγκρούσεων, αλλά εσωτερικών, με τον εαυτό μας. Πρέπει να αναζητήσουμε μέσα μας την ρίζα του προβλήματος για να μπορέσουμε να προσφέρουμε στον εαυτό μας ικανοποιητικές λύσεις και διεξόδους. Μια τέτοια όμως εσωτερική πορεία ποτέ δεν είναι ανώδυνη, καθώς θα πρέπει να παραδεχτούμε τα σφάλματα μας. Σε εργασιακό επίπεδο, ένας τομέα που επηρεάζεται πάρα πολύ από την πορεία του Κρόνου, θα υπάρχουν στιγμές που θα αισθάνεστε ότι το ημερήσιο πρόγραμμα σας είναι τόσο φορτωμένο, που δεν αντέχετε το παραμικρό, αλλά το σύμπαν θα έχει άλλα σχέδια για σας. Δεν είναι εποχή τεμπελιάς, αλλά έντονης ενασχόλησης. Πάνω που νομίζετε ότι τελειώσατε τα πάντα για την μέρα, θα θυμάστε ότι όλο και κάτι σας έχει ξεφύγει και θα ανασκουμπώνεστε και πάλι.

Οι απαντήσεις στα ζητήματα που θα φέρει αυτή την περίοδο ο ανάδρομος Κρόνος στην επιφάνεια θα βρίσκονται κατά πάσα πιθανότητα στο παρελθόν του καθένα μας, οπότε δεν θα είναι σπάνιες οι ενδοσκοπήσεις που θα πρέπει να γίνουν. Μέρη που έχετε επισκεφτεί στο παρελθόν μπορούν να προσφέρουν έμπνευση, παλιές και ξεχασμένες συνήθειες, γαλήνη και την αίσθηση του οικείου.

Και καθώς το κάρμα εκφράζεται μέσα από τον Κρόνο, όντας σε ανάδρομη πορεία είναι σαν να βρισκόμαστε αντιμέτωπη με το κάρμα μας στο τετράγωνο! Εάν επιβαρύναμε το κάρμα μας, το σύμπαν θα φέρει στην  πόρτα μας κάποιο γεγονός που θα  φροντίσει για την τιμωρία μας, και μέσα από αυτή, να πάρουμε ένα σημαντικό μάθημα ζωής. Εάν η συμπεριφορά μας ήταν συνετή, θα ανταμειφτούμε για την προσπάθεια μας, πάλι μέσα από κάποιο απροσδόκητο  γεγονός. Είναι οι στιγμές που ο άρχοντας του κάρμα επιλέγει να ελέγξει την συμπεριφορά μας και να δράσει ανάλογα. Στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην λεκτική βία και την ψυχολογική κακοποίηση! Κάποιοι θα πληρώσουν, κάποιοι άλλοι όμως θα ανασάνουν βαθιά, απαλλασσόμενοι από τους bullies τους. 



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Πλανητικές όψεις της 30 Απριλίου 2019


Την είσοδο του Κρόνου στην ανάδρομη πορεία συνοδεύουν σειρά πλανητικών όψεων που θα έχουν βαρύνουσα σημασία το διάστημα που ακολουθεί με τις προκλήσεις που θα φέρουν στο δρόμο μας. Υπάρχει όμως και μια θετική επιρροή που έρχεται από την ουρά του αστερισμού του Αετού. Πρόκειται για τον σταθερό αστέρα Dheneb που θα βρίσκεται στις 20ο 03΄ του Αιγόκερου, που χαρίζει καλοσύνη, γενναιοδωρία και φιλανθρωπία, την επιτυχία σε διοικητικές θέσεις αλλά και σε πόστα που έχουν σχέση με στρατιωτικά επαγγέλματα ή τις πολεμικές τέχνες. Ο αστερισμός του Αετού δίνει δημιουργική φαντασία, μεγάλος πάθος, διάθεση ανεξαρτητοποίησης, ισχυρό χαρακτήρα, ερευνητικά μυαλά κυρίως στο τομέα της χημείας και δύναμη επιρροής τους γύρω μας. Δεν είναι τυχαία άλλωστε που επιλέχθηκε σαν σύμβολο για το κράτος των Η.Π.Α.!


Ερμής τετράγωνο Κρόνος

Το τετράγωνο αυτό σημαίνει ότι η επικοινωνία μπορεί να γίνει αρκετά πιο δύσκολη την περίοδο αυτή. Θα χρειάζεται πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια να επικοινωνήσει κανείς τις ιδέες και απόψεις του, καθώς και πολύ καλύτερη προετοιμασία, για να πετύχει τους στόχους του. Θα υπάρξει έλλειψη υπομονής, αρνητικές σκέψεις και πεσιμισμός, καθώς και έλλειψη συγκέντρωσης. Μην βασίζεστε στα λεγόμενα των άλλων και προσέξτε τα δικά σας λεκτικά ολισθήματα. Προσέξτε τις λεπτομέρειες στις διαπραγματεύσεις, στις σπουδές ή όταν πρόκειται να πάρετε σημαντικές αποφάσεις. Το διάστημα μεταξύ 25 Απριλίου και 2 Μαΐου αναζητήστε την άποψη αξιόπιστων συμβούλων σας, όταν πρόκειται να κάνετε σημαντικά επιχειρηματικά ή επαγγελματικά βήματα.

Σε προσωπικό επίπεδο, το διάστημα αυτό θα είναι εξαιρετικά σημαντικό για όσους έχουν ιστορικό κακοποίησης λεκτικής, ψυχολογικής ή κυριολεκτικής. Ίσως να υπάρξει γενικά ένα διάστημα μοναξιάς, κακών ειδήσεων ή δυσάρεστων σκέψεων, ενώ το να βιώσουμε ότι απομακρύνονται άτομα από κοντά μας ή τον τερματισμό μια στενής σχέσης δεν είναι καθόλου απίθανα σενάρια, σαν αποτέλεσμα του κάρματος, με την έννοια της τιμωρίας ή της απελευθέρωσης!



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


Άρης ημιεξάγωνο Κρόνος


Η όψη αυτή θα φέρει δυσκολίες και εσωτερικές συγκρούσεις μεταξύ της ανάγκης σας για υπευθυνότητα και της επιθυμίας σας για προσωπική ολοκλήρωση! Η αναποφασιστηκότητα και η αναβλητικότητα θα έχουν σαν αποτέλεσμα τον εκνευρισμό σας, αλλά και την τάση σας να επιρρίπτετε ευθύνες για τα αδιέξοδα σας στους γύρω σας. Σε ένα άλλο σενάριο, ίσως να υπάρχει στην ζωή σας ένα άτομο που υποσκάπτει την αυτοεκτίμηση σας και ασκεί επιβλαβή για την πορεία σας επιρροή επάνω σας. Αντί να πνίγετε τον εκνευρισμό και τον θυμό σας, όπως κάνετε συνήθως, σκεφτείτε δημιουργικούς τρόπους έκφρασης του, τρόπους που θα μπορούν να σας ελευθερώσουν από αρνητικά δεσμά και παρασιτικά άτομα.



Κρόνος εξάγωνο Πλούτωνας

Η όψη αυτή φέρνει οικονομικά οφέλη από πνευματικές ασχολίες! Μπορείτε να κάνετε τα όνειρα σας πραγματικότητα, μέσα από σκληρή δουλειά και ρεαλιστική προσέγγιση. Θα έχετε την αίσθηση των προσωπικών σας δυνατοτήτων, αλλά θα διακατέχεστε ταυτόχρονα από αισιοδοξία. Θα έρθετε σε επαφή με τις βαθύτερες πνευματικές αξίες σας και θα προσπαθήσετε να τις αξιοποιήσετε και να τις εντάξετε ενεργά στην προσωπική σας ζωή!

Η πνευματική σοφία εκφράζεται και μέσα από την υπομονή και την αυτοπειθαρχία, το να μπορεί κανείς να θυσιάσει βραχυπρόθεσμα και επιφανειακά οφέλη για την μακροχρόνια επιτυχία. Ίσως να διαδραματίσετε αυτή την περίοδο τον ρόλο του μέντορα σε άτομα του περιβάλλοντος σας, παρέχοντας πρακτική βοήθεια ή πνευματική καθοδήγηση. Η αφοσίωση στους συνανθρώπους και η ανιδιοτελής προσφορά φέρνει βαθύτερη πνευματική κατανόηση και μια πρωτόγνωρη αφύπνιση!



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


Κρόνος σύνοδος Πλούτωνας

Η σύνοδος αυτή προοιωνίζει σκληρή δουλειά και απαιτεί υπομονή και αποφασιστικότητα! Θα πρέπει να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας σε λιγότερο χρόνο και με πιο περιορισμένα μέσα. Ίσως να βιώσετε απώλειες και απογοητεύσεις, καθώς θα συνειδητοποιήσετε ότι κάποιες ευκαιρίες θα πρέπει να τις αφήσετε να προσπεράσουν, καθώς δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για την αξιοποίηση τους. Εάν επίσης κάτι δεν λειτουργεί, θα πρέπει να το πετάξετε από την ζωή σας. Ανήθικες συμπεριφορές όπως το ψέμα και η εξαπάτηση ή η παράβαση του νόμου θα οδηγήσουν σε περιορισμούς των επιλογών σας ή ακόμη και της ελευθερίας σας. Είναι η χρονική στιγμή για τις  αλλαγές που έχετε προετοιμάσει προσεκτικά, καθώς είναι μια περίοδος αργών προσαρμογών, που όμως θα αποτελέσουν το θεμέλιο λίθο για την μελλοντική πορεία προς την ευημερίας και την επιτυχία.

Κρόνος σύνοδος Νότιος Δεσμός

Η μοίρα και το πεπρωμένο θα φωτίσει το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσετε. Η όψη αυτή θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από καταστάσεις και άτομα που σας περιορίζουν ή από έξεις και κακές συνήθειες. Και μόνο τότε μπορείτε να γνωρίσετε άτομα που θα αποτελέσουν θετικά πρότυπα στην ζωή σας ή να λάβετε μέρος σε εγχειρήματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στην μελλοντική σας πορεία.



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!



Πλανητικές όψεις της 18 Σεπτεμβρίου 2019

Ο Κρόνος εξέρχεται από την ανάδρομη κίνηση του στις 18 Σεπτεμβρίου, στις 13ο 54΄ στο ζώδιο του Αιγόκερου. Είναι η χρονική στιγμή που θα πρέπει να ξεκινήσετε να μετουσιώνετε σε πράξη τα όσα διδαχθήκατε τους μήνες που προηγήθηκαν. Την έξοδο του σηματοδοτούν μόνο θετικές όψεις, σε αντίθεση την είσοδο τους στην ανάδρομη κίνηση.

Σύνοδος ακριβείας Κρόνου – Ascella

Είναι μια σύνοδος που πραγματοποιείται στις 13ο 54΄του Αιγόκερου με το σταθερό άστρο Ascella.  Η όψη φέρνει τύχη, χαρά αλλά και μια ροπή στο  μυστικισμό και τη θρησκεία, καθώς κάνει τους ανθρώπους πιο φιλοσοφημένους.

Σελήνη τρίγωνο Κρόνος

Το τρίγωνο αυτό μας δίνει την υπομονή αλλά και την συναισθηματική δύναμη να χειριστούμε καταστάσεις δύσκολες ή ευαίσθητες που αφορούν τις σχέσεις. Ίσως να αποζητήσουν κάποιοι την στήριξη ή την συμβουλή μας, ενώ οι παλιές αξίες και οι ξεχασμένες συνήθειες μπορεί να δώσουν λύσεις σε καινούργια προβλήματα.  Το ένστικτο μας θα είναι οξύ και θα μπορούμε να το εμπιστευτούμε, όταν πρόκειται να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια και τις σχέσεις μας.



Αν θέλεις μια πιο προσωπική πρόβλεψη από την Αλίντα Κανάκη κάλεσε στο 901 1513 403!


Αλίντα Κανάκη 

Μήτρας Δημήτρης


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου