Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021

Ζώδια : Όψεις και διελεύσεις Νοεμβρίου 2021


Φτάσαμε αισίως και στο προτελευταίο μήνα και αυτού του έτους και μπαίνουμε στον χειμερινό διάδρομο εκλείψεων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί λίγο πριν από την εκπνοή της χρονιάς. Ο Νοέμβριος είναι ένας ακόμη δύσκολος μήνας, όχι ότι περιμέναμε κάτι διαφορετικό από την χρονιά που διανύουμε. Εάν παρατηρήσει κανείς την εξέλιξη του 2021, θα διαπιστώσει ότι υπάρχει μια ακολουθία γεγονότων, μια σταδιακή κλιμάκωση από μήνα σε μήνα της έντασης και των συμβάντων που παίρνουν δειλά μορφή.

 

Δεν είμαστε σε θέση να προβλέψουμε ακόμη ποια πορεία θα πάρουν τα γεγονότα, πόσο μεγάλη ένταση θα έχουν ή πόσο θα διαρκέσουν, εκείνο όμως που μπορούμε να πούμε με σχετική ακρίβεια, είναι ότι το τελικό αποτέλεσμα αποβλέπει στο να μας περάσει στην επόμενη μεγάλη εποχή της ανθρωπότητας. Καμία μετάβαση δεν είναι εύκολη, πόσο μάλλον όταν εμπλέκονται πολλά δισεκατομμύρια ψυχές και τεράστια οικονομικά συμφέροντα. Μέσα όμως από την διαδικασία αυτή, έχουμε την πρωτόγνωρη εμπειρία να παρακολουθούμε έκθαμβοι τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος να συνεργάζονται μέσα από τις διελεύσεις και τις όψεις τους με την ακρίβεια μιας καλοκουρδισμένης ορχήστρας, για να φέρουν ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα ή να ανοίξουν τους δρόμους εκείνους που πρέπει. Και δεν μπορεί παρά να μας μαγεύει η άπειρη σοφία του σύμπαντος. Γιατί εάν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας, φτάσαμε και ξεπεράσαμε προ πολλού το σημείο χωρίς επιστροφή και κάτι έπρεπε να αλλάξει δραστικά.

Ο Νοέμβριος λοιπόν αποτελεί το επόμενο σκαλί που θα μας οδηγήσει προς το άγνωστο μας μέλλον. Και έχει πολύ ένταση, ζήλια, φθόνο, διαπληκτισμούς, συγκρούσεις, ενδοοικογενειακές εντάσεις, βία και χωρισμούς. Η ένταση και τα προβλήματα θα είναι ιδιαίτερα αισθητά στην προσωπική μας ζωή και εάν θέλουμε να προστατεύσουμε πολύτιμες για μας σχέσεις, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και συγκρατημένοι στις αντιδράσεις μας. Ο μήνας θα μας φέρει αντιμέτωπους με συγγενείς, φίλους, συνεργάτες, συνεταίρους και αφεντικά, με αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξουν οι σωστοί χειρισμοί, να κινδυνεύουν να κλείσουν απότομα κάποιοι κύκλοι και να αποξενωθούμε από αρκετό κόσμο.

Οι συγκρούσεις στις σχέσεις ή στους γάμους θα έχουν τις περισσότερες φορές σαν κοινό παρονομαστή τα χρήματα και τα υλικά αγαθά. Θα προκύψουν λόγω της διαφοράς απόψεων μεταξύ των συντρόφων και θα γεννήσουν διαμάχες. Και στην επαγγελματική σφαίρα όμως τα πράγματα δεν θα είναι πολύ καλύτερα, καθώς δεν θα μας είναι εύκολο να αποδεχτούμε και να ακολουθήσουμε τις κατευθυντήριες γραμμές προϊσταμένων ή εργοδοτών, με αποτέλεσμα να υπάρξουν λάθη, παραλείψεις, εντάσεις και δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να μας στοιχίσουν την δουλειά μας.

Είναι ένας μήνας γεμάτος μηχανορραφίες, υπόγειες διεργασίες και πισώπλατα μαχαιρώματα τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική μας ζωή. Η ζήλια και ο φθόνος περισσεύουν και θα μπορούσαμε να τσακωνόμαστε από το πρωί μέχρι το βράδυ με τους γύρω μας και οι εντάσεις να μην έχουν τελειωμό. Ας φιλάμε τα νώτα μας όσο καλύτερα μπορούμε, αποφεύγοντας να εμπλακούμε σε διαμάχες που δεν θα έχουν κανένα πρακτικό αποτέλεσμα. Και βέβαια όλη αυτή η διαρκής ένταση μπορεί να έχει επίπτωση στην ψυχική μας υγεία και κατ’ επέκταση στην σωματική μας υγεία.

Το κλίμα αυτό της έντασης οφείλεται εν πολλοίς στην πολυαστρία που παρατηρείται μέσα στον Νοέμβριο στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα ζώδιο που φημίζεται για την εριστικότητα αλλά και την μνησικακία του. Ο Ήλιος πέρασε στον Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου και κλείνει την διέλευση του αυτή στις 22 Νοεμβρίου για να περάσει στην συνέχεια στον Τοξότη. Ο Ερμής βρίσκεται στις αρχές του μήνα στις τελευταίες μοίρες του Ζυγού, για να περάσει στις 5 Νοεμβρίου στον Σκορπιό και ακολούθως στις 24.11 στον Τοξότη. Η Αφροδίτη διανύει τις τελευταίες μοίρες του Τοξότη με το ξεκίνημα του Νοεμβρίου, για να περάσει στις 5.11 στον Αιγόκερω, όπου και θα παραμείνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, λόγω της ανάδρομης πορείας της. Ο δε Άρης έχει περάσει στον Σκορπιό στις 30 Οκτωβρίου και αναμένεται να ολοκληρώσει την διέλευση του αυτή στις 13 Δεκεμβρίου. Όσο για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, οι μόνοι που συνεχίζουν να είναι αυτή την εποχή ανάδρομοι, είναι ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός.

Ερμής εξάγωνο Αφροδίτη

Το θετικό εξάγωνο μεταξύ Ερμή και Αφροδίτης από Σκορπιό και Αιγόκερω στις 6 Νοεμβρίου αναμένεται να φέρει μια επικοινωνιακή άνεση και μια ευχέρεια στην έκφραση των συναισθημάτων μας. Ευνοεί τις γνωριμίες, το φλερτ και την ανταλλαγή ερωτικών μηνυμάτων ή λόγων αγάπης. Αυτοί που ευνοούνται από την όψη είναι όσοι έχουν γεννηθεί στο πρώτο δεκαήμερο των παρορμητικών (Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι) και σταθερών ζωδίων (Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι).     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου