Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

Πανσέληνος στον άξονα Κριού – Ζυγού στις 20 Οκτωβρίου 2021

 
Φως, ερημιά, νερό, σκοτάδι…

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου κορυφώνεται στις 20 του μήνα, στις 17:56 τοπική ώρα και στις 27ο 25΄ του Κριού. Κατά τους ιθαγενείς της Βορείου Αμερικής είναι η Πανσέληνος του Κυνηγού, καθώς κυνηγούσαν την εποχή αυτή θηράματα, τα οποία αποθήκευαν, ενόψει του βαρύ χειμώνα που ακολουθούσε.  Μια Πανσέληνος στον Κριό φέρνει ευπάθεια ή ευαισθησία στα όργανα και τα συστήματα του σώματος που κυβερνά ο αστερισμός, και που είναι το κεφάλι και τα δόντια, η γλώσσα, οι μύες, το πέος, η χοληδόχος κύστη και οι αρτηρίες.

Με κυβερνήτη του τον Άρη, ο Κριός δεν ανέχεται το αίσθημα της αβεβαιότητας. Τα προβλήματα πρέπει να επιλυθούν άμεσα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο. Δεν υπάρχει ούτε στιγμή για χάσιμο. Αυτό είναι και το σημείο που θα πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα τις μέρες αυτές, γιατί η βιασύνη μπορεί να μας οδηγήσει σε λανθασμένες επιλογές, ακόμη και σε ατυχήματα. Χρειάζεται να επιβραδύνουμε, να σκεφτούμε τι θέλουμε να κάνουμε και πως να το πετύχουμε, και να προχωρήσουμε μετά στην δράση, ακολουθώντας ο καθένας τους φυσικούς του ρυθμούς.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου αποτελεί κατά μια έννοια την συνέχεια της Νέας Σελήνης των αρχών του μήνα, καθώς οι εμπλεκόμενοι πλανήτες και οι όψεις είναι παρόμοιες. Πρόκειται δηλαδή για ένα δύσκολο φεγγάρι που θα φέρει την κορύφωση των γεγονότων που ξεκίνησαν με το καινούργιο φεγγάρι. Η Πανσέληνος πέρα από το ότι πραγματοποιείται στον Κριό, έχει και ωροσκόπο στον Κριό, που σημαίνει εξαιρετικά μεγάλη επιρροή από τον Άρη, δεδομένου ότι ο πλανήτης εμπλέκεται και σε όψεις. Λαμβάνει χώρα στον τρίτο δεκανό του Κριού, που είναι συνδεδεμένος με απώλειες, δυσκολίες στους συμβιβασμούς, κινδύνους για τις γυναίκες και αυξημένη πιθανότητα αμβλώσεων. Είναι πιθανό να σημαδευτεί από τον θάνατο μιας πολύ σημαντικής γυναίκας, που θα φέρει θλίψη στον λαό, αλλά και να υπάρξουν προβλήματα στην κτηνοτροφία, ιδίως στα βοοειδή.

Με την Πανσέληνο της 20 Οκτωβρίου ενεργοποιείται από την αντίθεση Ήλιου-Σελήνης ο άξονας 1ου  και 7ου  οίκου, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν στην πολιτική αστρολογία από την μία τον λαό, τις κρατικές υποθέσεις και την δημόσια υγεία (1ος) και από την άλλη τις σχέσεις του με τους άλλους λαούς, τους εχθρούς του έθνους, τις διεθνείς συνθήκες και τις εμπορικές σχέσεις (7ος). Και μόνο από την ενεργοποίηση του άξονα αυτού, με εμπλοκή και έντονη παρουσία του Άρη, προμηνύονται διεθνείς εντάσεις, διπλωματικά επεισόδια και επιθετικές κινήσεις, που θα μπορούσαν δυνητικά να οδηγήσουν σε ένοπλες συγκρούσεις.

Τα κράτη ή τις περιοχές του πλανήτη που φαίνεται να επηρεάζει ιδιαίτερα η Πανσέληνος του Οκτωβρίου και όπου μπορεί να γεννηθούν συγκρουσιακές καταστάσεις, είναι η Μέση Ανατολή (κυρίως η Τουρκία, το Ιράν, την Συρία και το Ιράκ), η Άπω Ανατολή (Ρωσία, Κίνα και Βόρεια Κορέα), το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και το Αιγαίο! Στις χώρες ή τις περιοχές αυτές του κόσμου ενδέχεται να υπάρξουν την περίοδο αυτή προστριβές ή να γεννηθούν νέες έριδες, που θα εξελιχθούν σε πολύ πιο ισχυρές συγκρούσεις στο μέλλον, όταν οι πλανητικές διελεύσεις και όψεις επιτρέψουν την εκδήλωση ενός ανοιχτού πολέμου, εάν στο μεταξύ δεν υπάρξει αποκλιμάκωση.

Είναι ένα φεγγάρι που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι διεθνείς διαφορές κορυφώνονται, νέες εστίες εντάσεων γεννώνται  συνεχώς σε όλο τον πλανήτη και υπάρχει διάχυτη μια αίσθηση, ότι οδηγούμαστε αργά άλλα σταθερά προς την απόλυτη διάλυση και από εκεί σε έναν αναπόφευκτο επόμενο μεγάλο πόλεμο. Πέρα όμως από την αστάθεια στην διεθνή πολιτική σκηνή, οι πλανητικές όψεις και διελεύσεις της περιόδου γεννούν ατμοσφαιρική αστάθεια, φέρνοντας δύσκολες καιρικές συνθήκες (έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες, τυφώνες και ανεμοστρόβιλους), αλλά διεγείρουν και τις τεκτονικές πλάκες του γήινου φλοιού, με τις συνδυασμένες  πλανητικές μετατοπίσεις που έχουμε μέσα στον Οκτώβριο από Πλούτωνα, Κρόνο, Δία και Ερμή, με αποτέλεσμα να υπάρξουν περισσότερες και μεγαλύτερης έντασης σεισμικές δονήσεις και μεγαλύτερες πιθανότητες ηφαιστειακών εκρήξεων.   

Σε πρώτη ανάγνωση, η Πανσέληνος του Οκτωβρίου σχηματίζει αντίθεση με τον Άρη και τετράγωνο με τον Πλούτωνα, καθιστώντας το ένα ακόμη δύσκολο φεγγάρι μέσα στο 2021. Θα υπάρξει έντονη η ανάγκη να έχουμε τον έλεγχο των πάντων αλλά και να αποκτήσουμε δύναμη και επιρροή, ώστε να μπορέσουμε να κατακτήσουμε όσα επιθυμούμε. Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου ευθυγραμμίζεται επίσης με έναν απλανή αστέρα του αστερισμού των Ιχθύων με θετική ευτυχώς σημειολογία, που δίνει ετοιμότητα, σταθερότητα, αποφασιστικότητα και οδηγεί στην επιτυχία. Το μόνο που μπορεί να σταθεί στον δρόμο μας προς την επιτυχία και την κατάκτηση του ονείρου μας είναι το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα και η ζήλια ή η επιθετικότητα που θα γεννά.

Μια από τις σημαντικές όψεις της Πανσελήνου είναι η αντίθεση της με τον Άρη, που θα μας δώσει την ώθηση που έχουμε ανάγκη να εκπληρώσουμε τις επιθυμίες ή τα όνειρά μας. Θα υπάρξει όμως και παρορμητικότητα, θυμός, ακόμη και κακία, που θα μπορούσαν να επιδράσουν ανασταλτικά στα σχέδια μας. Με τον Άρη σε ισχυρή θέση δεν ξέρει ποτέ κανείς, πότε μια μικρή διαφωνία θα μπορούσε να οδηγηθεί σε ανοιχτή σύγκρουση, ακόμη και να φτάσουμε σε χειροδικίες. Για να αποφύγει κανείς τις δύσκολες αυτές καταστάσεις, καλό θα ήταν να διοχετεύσει την υπερβάλλουσα ενέργεια του στην δουλειά, παλεύοντας τον σκληρό ανταγωνισμό που σίγουρα θα έχει να αντιμετωπίσει τον τομέα του. Ας παλέψουμε εναλλακτικά για το δίκαιο, ας υπερασπισθούμε τους ευάλωτους, που είναι τόσοι πολλοί στις μέρες μας, εάν πρέπει οπωσδήποτε να εκφράσουμε και να εκτονώσουμε την επιθετικότητα σας και δεν έχουμε άλλο τρόπο. Εάν κινδυνεύουμε από κάτι στην ζωή μας, με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου θα έχουμε έντονη παρόρμηση να δραπετεύσουμε, προκειμένου να ξεφύγουμε από τον κίνδυνο. Θα αποτελεί μια πρώτης τάξεων ευκαιρία να «δραπετεύσει» κανείς από ένα επικίνδυνο περιβάλλον ή να ελευθερωθεί από μια βίαιη και καταπιεστική σχέση.

Η Σελήνη σχηματίζει παράλληλα ένα τετράγωνο με τον Πλούτωνα, μια όψη που συχνά οδηγεί σε ψυχαναγκαστικές και καταστροφικές συμπεριφορές, καθώς στοχεύει στην ψυχή μας και στα βαθιά θαμμένα μας συναισθήματα. Αγώνες εξουσίας μπορεί να υπάρξουν, που θα εδράζουν σε ένα βαθύ συναίσθημα, και θα μπορούσαν να είναι σκληροί, καθώς οι εμπλεκόμενοι θα γίνουν αδίστακτοι. Είναι μια όψη που θα προκαλέσει ξεσπάσματα ζήλιας, θα επιτείνει τα φαινόμενα χειραγώγησης, θα ξυπνήσει τις τύψεις μας, θα υπάρξουν φαινόμενα bullying και σεξουαλικής κακοποίησης και η βία στις σχέσεις θα εκτοξευθεί. Θα είναι δύσκολο να ελέγξουμε τον συναισθηματικό μας κόσμο, αλλά δυνητικά θα μπορούσαν τα έντονα αυτά συναισθήματα να φέρουν μια πολυπόθητη ψυχική ίαση από τα τραύματα μας, η οποία θα μεταμορφώσει τις ζωές μας και θα μας επιτρέψει να εξελιχθούμε σαν όντα. Το τετράγωνο Σελήνης-Πλούτωνα, όσο δύσκολο και αν είναι, προσφέρει την μοναδική ευκαιρία να απαλείψουμε τον φανατισμό ή τον ρατσισμό που φέρουμε, να ξεπεράσουμε τις φοβίες και τους εθισμούς μας, να γιατρέψουμε τα προβλήματα στην σεξουαλική μας ζωή ή να κλείσουμε οριστικά τον κύκλο των καταστροφικών συναισθηματικών σχέσεων μας.

Η τελευταία ισχυρή όψη της Πανσελήνου είναι ένα τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα, το οποίο μας ωθεί να αγωνιστούμε για περισσότερη δύναμη, για επικράτηση και για την νίκη σε κάθε επίπεδο. Είναι μια όψη όμως που την συνοδεύουν συγκρούσεις μέχρι τελικής πτώσης, παράφορη ζήλια, αλλά και ύπουλες τακτικές που θα οδηγήσουν σε αγώνες εξουσίας και συγκρούσεις για την επικράτηση του ισχυρότερου. Στην επαγγελματική μας ζωή ίσως να δεχθούμε επιθέσεις από συναδέλφους, συνεργάτες ή ανταγωνιστές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να μας βλάψουν, να επιβληθούν ή θα αμφισβητήσουν την θέση ή τις ικανότητες σας. Από την άποψη αυτή, δεν θα πρέπει να καταστείλουμε εντελώς τον δυναμισμό της όψης, γιατί θα μας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη στις μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε, υπερασπιζόμενοι τον εαυτό μας ή τα κεκτημένα μας. Για να αποφύγει κανείς να τραβήξει τα βλέμματα των γύρω του, θα ήταν σοφό να παλέψει μεν για την επιτυχία, αλλά με τέτοιο τρόπο, που οι γύρω του να μην αισθάνονται ότι απειλούνται από την παρουσία ή την εξέλιξη του. Αυτό αφορά κυρίως άτομα σε θέσεις δύναμης και εξουσίας. Γιατί δεν είναι η κατάλληλη περίοδος να δημιουργήσουμε νέους εχθρούς ή να ενεργοποιήσουμε παλιές έχθρες.

Στην πολιτική αστρολογία το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα μπορεί να φέρει την διάλυση συμμαχιών, ρήγματα στις διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των κρατών, βία, επιθετικότητα και μια την ένταση να φτάνει στα πρόθυρα των ένοπλων συγκρούσεων. Το τετράγωνο αυτό επηρεάζει ιδιαίτερα έντονα την Μαύρη Θάλασσα και την Μέση Ανατολή, που θα βρεθούν στην πορεία του, κυρίως δε το τρίγωνο Συρία, Ιράκ, Τουρκία. Ευτυχώς όμως υπάρχουν κάποιες θετικές όψεις του Ερμή (εξάγωνο με Αφροδίτη και τρίγωνο με Κρόνο) στον Ζυγό, που πλέον έχει επιστρέψει σε ορθή πορεία, οι οποίες θα μπορούσαν να ρίξουν λίγο τους τόνους της έντασης και να αποφευχθεί μια εμπόλεμη σύγκρουση μέσα από διπλωματικές διαπραγματεύσεις.

Και στο ενδεχόμενο να μην οδηγηθούμε στα άκρα, αλλά να βρεθούν συμβιβαστικές λύσεις ή τρόποι αποφόρτισης της ατμόσφαιρας έστω και την τελευταία στιγμή συνηγορεί το εξάγωνο Ποσειδώνα-Πλούτωνα, μια όψη που έχει μακροχρόνια επιρροή και ευνοεί ή στηρίζει τις ειρηνευτικές προσπάθειες. Είναι δε η όψη εκείνη, που εάν υποβοηθηθεί και από άλλες πλανητικές συγκυρίες, έχει την δυναμική να γεννήσει μετασχηματιστικές δράσεις σε παγκόσμια κλίμακα.  

Ο Ουρανός κάνει αισθητή την παρουσία του και πάλι, αν και δεν εμπλέκεται στις κύριες όψεις της Πανσελήνου, πέφτει ωστόσο στον πρώτο οίκο, στον ωροσκόπο της Σελήνης, όπου έχουμε και την αντίθεση Ωροσκόπου-Ερμή, και δημιουργεί ένα επικίνδυνο περιβάλλον, με ένταση, επαναστατικές τάσεις και ξαφνικά-ανατρεπτικά γεγονότα που έχουν σχέση με τους λαούς. Η αρνητική επιρροή του Ουρανού στον χάρτη της Πανσελήνου μπορεί να εκφραστεί μέσα από απεργιακά κύματα, διαδηλώσεις και βίαιες συγκρούσεις, αναταραχές και οργή κατά των εκλεγμένων πλην όμως τυραννικών κυβερνήσεων. Συνήθως συνδέεται με εξεγέρσεις και διαδηλώσεις κατά της εξουσίας, δολοφονίες, καθώς και εντάσεις σε διεθνές επίπεδο. Ο Ουρανός στον οίκο που απεικονίζει το σύστημα υγείας των χωρών δεν αποτελεί ενθαρρυντικό σημάδια και αναμένεται τις βδομάδες που ακολουθούν να υπάρξουν αιφνίδιες ανατροπές στις εξελίξεις που έχουν σχέση με την πανδημία, ίσως με καινούργιες αποκαλύψεις, σίγουρα όμως με αύξηση των θανάτων, ιδίως μεταξύ των νέων.

Ο πλανήτης της επανάστασης και του απρόβλεπτου, ο Ουρανός, σχηματίζει επίσης όψη χιαστί με την Αφροδίτη από τον Τοξότη, μια όψη που συνδέεται με μεγάλες αναταράξεις στα χρηματιστήρια. Πιθανόν να βιώσουμε τις μέρες γύρω από την Πανσέληνο την επόμενη φάση του δράματος στα διεθνή χρηματιστήρια, με την διάχυση της Κινεζικής χρηματιστηριακής κρίσης σε διεθνές επίπεδο. Και την άποψη αυτή φαίνεται να ενισχύει το πάντα ενεργό τετράγωνο Κρόνου-Ουρανού, το οποίο οδεύει στον τρίτο ακριβή σχηματισμό του μέσα στον Δεκέμβριο, με τον Κρόνο ορθόδρομο και τον Ουρανό ανάδρομο, και στοχεύει την οικονομία, τις τράπεζες και τα χρηματιστήρια. Είναι η κυρίαρχη όψη της χρονιάς, η οποία όμως θα έχει συνέχεια και μέσα στο 2022, όταν και θα βιώσουμε τις συνέπειες της οικονομικής κατάρρευσης!   

Όπως συμβαίνει πολλές φορές στην Νέα Σελήνη και στην Πανσέληνο, έχουμε και αυτή τη φορά σύνοδο του φεγγαριού με έναν απλανή αστέρα από τον αστερισμό των Ιχθύων. Πρόκειται για τον «η» (ήτα) των Ιχθύων, το πιο λαμπρό και το μοναδικό σημαντικό αστέρι του αστερισμού. Πρόκειται για ένα δυαδικό σύστημα αστεριών, εκ των οποίων ο μεγαλύτερος ονομάζεται Alpherg, που στην αραβική γλώσσα σημαίνει «το άδειασμα».  Είναι το μόνο αστέρι του αστερισμού που χρησιμοποιείται στην αστρολογία, είναι φύσης Κρόνου-Δία και έχει θετική σημειολογία. Από τους Κρόνο και Δία χαρίζει αξιοπρέπεια, ευσέβεια, συντηρητισμό και επιφυλακτικότητα, ενώ ενεργοποιημένο σε όψεις, όπως αυτή με το φεγγάρι, δίνει ετοιμότητα, σταθερότητα, αποφασιστικότητα και τελική επικράτηση.

Και καθώς μιλάμε για έναν αστέρα από τον αστερισμό των Ιχθύων, το πιο μεταφυσικό των ζωδίων, ο Alpherg δεν θα μπορούσε παρά να συνδέεται με κρυφά, μυστικά αλλά και μυστήρια. Σε καλή θέση στον γενέθλιο μας χάρτη ο αστέρας αυτός μας χαρίζει κατανόηση ή πρόσβαση σ΄ αυτό που τα θρησκευτικά δόγματα αποκαλούν «Μυστήρια» . Είναι ένας αστέρας που είναι υπεύθυνος για διαφωτιστικές αποκαλύψεις, συνδέεται όμως και με εμμονές με το παρελθόν. Και καθώς δεν είναι τίποτε σε μικρή κλίμακα όταν συναντώνται ο Κρόνος και ο Δίας, τα χαρακτηριστικά αυτά θα βρίσκονται σε έξαρση και θα μπορούσαν να καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τις ανθρώπινες συμπεριφορές ή την μελλοντική μας πορεία.

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου αποτελεί συνέχεια της Νέας Σελήνης των αρχών του μήνα, με τον Άρη και στις δύο περιπτώσεις σε κυρίαρχη θέση να φέρνει ενέργεια, πάθος και ανάγκη για ανάληψη πρωτοβουλιών, γεννά όμως παράλληλα και θυμό, επιθετικότητα, εκδικητικότητα και βία. Το τετράγωνο Άρη-Πλούτωνα, μια από τις πιο δύσκολες πλανητικές όψεις που υπάρχουν, καθώς συνδέεται με βία, επιθετικότητα, αγώνες επικράτησης και κατάκτησης, συναντά την θετική εκδοχή του στην σύνοδο Σελήνης-Alpherg, η οποία δίνει σταθερότητα και αποφασιστικότητα για την τελική επικράτηση, αμβλύνοντας κάπως τα σκληρά χαρακτηριστικά του τετραγώνου, αποτρέποντας όσο μπορεί τις διεθνείς συγκρούσεις.

Με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου και την ευεργετική επιρροή του Alpherg ίσως να αποκτήσουμε πρόσβαση σε μυστικές και απόκρυφες γνώσεις ή να αποκαλυφθούν μυστικά σχέδια και δράσεις, που μας οδήγησαν στο δράμα και την παγκόσμια τυραννία που ζούμε σήμερα. Εναλλακτικά ίσως να λυθεί ένα επιστημονικό μυστήριο με την επιτυχή αποκρυπτογράφηση κάποιων πρόσθετων παραμέτρων. Θετικά διακείμενη σε όλα τα παραπάνω ενδεχόμενα είναι η όψη τριγώνου Άρη-Δία, που εξάπτει την περιέργεια και συνδέεται με την φιλομάθεια.

Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε στο νου μας, είναι ότι οι μέρες και οι βδομάδες που ακολουθούν κρύβουν πολλές προκλήσεις και κινδύνους, τόσο σε προσωπικό όσο και σε διεθνές, γεωπολιτικό επίπεδο, με απρόβλεπτα γεγονότα και ακόμη προ απρόβλεπτες συνέπειες. Τα πάντα είναι εκτός ισορροπίας, άρα και τα πάντα είναι δυνατό να συμβούν. Οι εντάσεις στο εσωτερικό των χωρών θα συνεχιστούν και θα αρχίσουν να κορυφώνονται, θα είναι όμως σε θέση μάχης και οι δυνάμεις καταστολής.

Είναι μια εποχή που θα γεννήσει ή μάλλον έχει γεννήσει ήδη βία, αναρχία και τρομοκρατία, αλλού πιο έντονα, αλλού πιο ήπιας μορφής προς το παρόν, κάτι που επιτείνει τις φοβίες και τις ανασφάλειες σας. Είναι ωστόσο οι μόνες διέξοδοι που διαθέτουμε, εάν θέλουμε να βρούμε την έξοδο από τον Matrix που μας έχουν εγκλωβίσει. Ας έχουμε πάντοτε κατά νου, ότι όλες οι κυβερνήσεις, όσο απολυταρχικές και αν είναι, τρέμουν έναν ενωμένο λαό που θα αντιδράσει με σθένος και επιμονή στα σχέδια τους. Ας αφήσουμε λοιπόν τους τεχνητούς και ανούσιους διχασμούς και ας ενώσουμε όλοι μαζί τις δυνάμεις σας για τον κοινό μας σκοπό.

Αλίντα Κανάκη

 

  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου