Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

Tετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα 12 Δεκεμβρίου 2021

 

Ο Ήλιος σχηματίζει δύο όψεις μέσα στον μήνα, μια με τον Ποσειδώνα και μια με τον Δία. Το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα λαμβάνει χώρα στις 12 Δεκεμβρίου και θα είναι μια δύσκολη όψη, καθώς συνοδεύεται από εξαπατήσεις, δόλο, παραπλάνηση και λανθασμένες εκτιμήσεις που θα φέρουν διάψευση προσδοκιών. Όπου εμπλέκεται σε δυσαρμονικές όψεις ο Ποσειδώνας, δεν λειτουργεί η κρίση μας αποτελεσματικά. Η φαντασία μας παίρνει το πάνω χέρι και οδηγούμαστε πολλές φορές σε αποφάσεις που υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να πάρουμε. Τις μέρες λοιπόν γύρω από την όψη, καλό θα ήταν να αποφύγουμε δεσμεύσεις και σοβαρές αποφάσεις, που μπορεί να μετανιώσουμε αμέσως μετά το πέρας της επιρροής της όψης. Το τετράγωνο Ήλιου-Ποσειδώνα επηρεάζει κυρίως Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς του δεύτερου δεκαήμερου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα πιο πάνω ζώδια, περίπου στην 20η μοίρα.

Στις 19 Δεκεμβρίου ο Ήλιος συναντά τον Δία σε μια όψη εξαγώνου από Τοξότη και Ιχθείς αντίστοιχα, που αναμένεται να φέρει ευκαιρίες, τύχη, ανάπτυξη και άνοιγμα προοπτικών, άρση εμποδίων και διευκόλυνση εξεύρεσης λύσεων σε δύσκολα προβλήματα, αλλά και αυξημένη κερδοφορία. Η ψυχολογία μας βελτιώνεται και βλέπουμε το μέλλον μας με μεγαλύτερη αισιοδοξία, τουλάχιστον όσο διαρκεί η επιρροή της όψης. Γιατί μετά πιθανών να προσγειωθούμε πάλι στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε. Η όψη αναμένεται να έχει θετική επιρροή στα ζώδια του σταθερού (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους) και μεταβλητού σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες και Ιχθείς) του τρίτου δεκαημέρου ή όσους έχουν σημαντικούς πλανήτες στα ζώδια αυτά, στην 28η περίπου μοίρα.

Ανάμεσα στα σημαντικά αστρολογικά γεγονότα του Δεκεμβρίου είναι και επιστροφή του Ποσειδώνα στην ορθή του φορά, μετά από ένα διάστημα 159 ημερών. Στις 1 Δεκεμβρίου θα βρεθεί σε στάση για να γυρίσει ορθόδρομος, έχοντας υποχωρήσει στην 20η μοίρα των Ιχθύων. Ένας ανάδρομος Ποσειδώνας δημιουργεί πολλές φορές ψευδαισθήσεις, δεν μας επιτρέπει να δούμε ή να αντιληφθούμε τι συμβαίνει πραγματικά γύρω μας, οπότε και οι δράσεις μας ή οι αποφάσεις μας είναι πολλές φορές λανθασμένες. Όσο θα ανεβάζει μοίρες, θα ανακτά δηλαδή την ταχύτητα του, θα αρχίσει να καθαρίσει το μυαλό μας από την θολούρα που είχε και θα αρχίσουμε να αντιλαμβανόμαστε και πάλι τι συμβαίνει γύρω μας. Θα είναι σαν να ξυπνάμε από έναν βαθύ ύπνο, μόνο που δεν θα μας αρέσει καθόλου ο κόσμος που θα αντικρύσουμε, μόλις ανακτήσουμε πλήρως τις αισθήσεις μας.

Ένα άλλο αξιοσημείωτο γεγονός του μήνα αποτελεί η μετατόπιση των Κόμβων ή Δεσμών της Σελήνης σε ένα νέο ζεύγος ζωδίων. Η μετατόπιση λαμβάνει χώρα στις 23 Δεκεμβρίου και ο άξονας των Σεληνιακών Κόμβων μεταφέρεται από τα ζώδια των Διδύμων-Τοξότη σε αυτόν των Ταύρου-Σκορπιού. Οι Σεληνιακοί Δεσμοί είναι μαθηματικά σημεία της επιφάνειας της σελήνης και αποτελούνται από τον Βόρειο και τον Νότιο Δεσμό, που βρίσκονται σε διαμετρικά αντίθετα σημεία της Σελήνης.

Στην αστρολογία ο Βόρειος Δεσμός δείχνει τον πνευματικό μας προορισμό, το πεπρωμένο μας, που οφείλουμε να κάνουμε πραγματικότητα, ενώ ο Νότιος Δεσμός απεικονίζει το παρελθόν, τα λάθη που κάναμε στην ζωή μας, τους πόνους και τις ταλαιπωρίες που περάσαμε, αλλά και τις προηγούμενες μας ζωές. Οι Δεσμοί είναι σχεδόν πάντοτε ανάδρομοι και ακολουθούν την αντίθετη φορά των ζωδίων. Ο άξονας των Δεσμών που κλείνει τον κύκλο του στα τέλη του μήνα ήταν αυτός των Διδύμων-Τοξότη, που σε προσωπικό επίπεδο έφερε στο προσκήνιο την σύγκρουση μεταξύ της αναζήτησης αντικειμενικότητας και της ζωντανής επικοινωνίας από την μία πλευρά, και από την άλλη της προσκόλλησης μας σε μια εξαιρετικά υποκειμενική θεώρηση του κόσμου, εμμονικά αγκιστρωμένοι στις απόψεις μας.

Σε κοσμικό επίπεδο επηρεάστηκαν τομείς της δημόσιας ζωής που κυβερνώνται από τα ζώδια αυτά, όπως είναι το εμπόριο, τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η συγγραφή, η δημοσιογραφία, η παιδεία και οι επικοινωνίες (Ερμής), τα ταξίδια, ο τουρισμός, η ηθική, η θρησκεία, η ανώτατη εκπαίδευση και η δικαστική εξουσία (Τοξότης).

Τώρα που οι άξονες των Δεσμών μετακινούνται στα ζώδια του Ταύρου και του Σκορπιού για τα επόμενα περίπου δύο χρόνια, η σύγκρουση θα μετατοπιστεί πλέον στην επιθυμία μας να διατηρήσουμε τα πάντα όπως είναι από την μια πλευρά ή να αφήσουμε πίσω μας ότι δεν μας είναι πλέον χρήσιμο ή έχει κλείσει τον κύκλο του. Σε κοσμικό επίπεδο η μετατόπιση αυτή αναμένεται να επηρεάσει την χρήση της γης, τις καλλιέργειες, τις εξορύξεις, τα Τραπεζικά Ιδρύματα, τα Χρηματιστήρια και τις οικονομίες των χωρών από την μια (Ταύρος), και τα αποθεματικά ή τα χρέη των χωρών, τα ασφαλιστικά συστήματα, την θνησιμότητα των πληθυσμών και την εκτελεστική εξουσία (Σκορπιός) από την άλλη. Και επειδή ο Σκορπιός είναι το ζώδιο που αγαπά να ξεθάβει, να αποκαλύπτει, να εκθέτει και να εκδικείται, μας περιμένουν αν μη τι άλλο ενδιαφέρουσες στιγμές στα επόμενα χρόνια.

Μέσα στον Δεκέμβριο η μετατόπιση αυτή των Δεσμών αναμένεται να φέρει τους πρώτους σημαντικούς τριγμούς του παρόντος κύκλου στον χρηματοπιστωτικό τομέα. Ο εμπορικός και χρηματιστηριακός τζίρος αναμένεται να περιοριστεί αισθητά, υπάρχει το ενδεχόμενο να υποτιμηθούν νομίσματα, ενώ οι δαπάνες των κυβερνήσεων θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικές και μετρημένες, καθώς οι πόροι θα είναι πλέον σχεδόν ανύπαρκτοι. Προβλήματα που θα αφορούν την διατροφή θα παρουσιαστούν, ενώ θα στραφεί όλο και περισσότερος κόσμος στην αναζήτηση απαντήσεων σε ζωτικής σημασίας ζητήματα, ξεκλειδώνοντας την έρευνα για το τι μας συμβαίνει αυτή την εποχή. Αυξάνει η έλξη μας προς οτιδήποτε μυστικό, μυστήριο ή μυστικιστικό, ενώ για κάποιους το διάστημα αυτό θα ξεκλειδώνει μεταφυσικές ικανότητες που δεν ήξεραν ότι διέθεταν.

Αλίντα Κανάκη

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου