Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021

Διελεύσεις και όψεις Οκτωβρίου 2021


Μετά από έναν σχετικά ήρεμο και θετικό σε γενικές γραμμές Σεπτέμβριο, η ευχάριστη παρένθεση φαίνεται να κλείνει και να επιστρέφουμε μέσα στον Οκτώβριο στις δυσκολίες και τα προβλήματα. Προβλήματα στις σχέσεις, δύσκολες ακόμη και δυσάρεστες καταστάσεις στην προσωπική και επαγγελματική σφαίρα και μια όλο αυξανόμενη οικονομική δυσπραγία σχηματίζουν τον καμβά του μήνα.

Περισσότερες δυσκολίες ωστόσο αναμένεται να αντιμετωπίσουν όσοι αντιστέκονται πεισματικά στις αλλαγές. Στα μεταβατικά χρόνια που διανύουμε, πολλά εξαρτώνται από την ικανότητα μας να προσαρμοζόμαστε γρήγορα στις συνθήκες που διαμορφώνονται. Δεν έχουμε άλλη επιλογή, εάν θέλουμε να επιβιώσουμε και να πάει η ζωή μας μπροστά. Όσοι δεν μπορούν ή δεν θέλουν να ακολουθήσουν, θα βιώσουν επιπρόσθετες δυσκολίες, πέρα από την οριστική συντριβή των ονείρων τους. Το μήνα αυτό θα πρέπει να αποδεχτούμε τις αλλαγές που θα παρουσιαστούν και να προσαρμοστούμε σ’ αυτές όσο καλύτερα μπορούμε. Και οικονομικά αναμένεται να είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος μήνας, που προοιωνίζει οικονομικές απώλειες, τις οποίες δεν θα είμαστε σε θέση να αποφύγουμε.

Για τον συναισθηματικό τομέα θα είναι ο Οκτώβριος ένας σχετικά ήρεμος μήνας, ειδικά για όσους βρίσκονται σε μακροχρόνιες και αρμονικές σχέσεις. Θα τους απορροφήσουν οι ανάγκες του σπιτιού και της οικογένειας, ίσως δε να χρειαστεί να φροντίσουν ηλικιωμένους συγγενείς τους. Οι ελεύθεροι, υπάρχει το ενδεχόμενο να έχουν μια ρομαντική γνωριμία, η οποία όμως δεν έχει πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε μια μακροχρόνια και σταθερή σχέση. Ως προς την υγεία μας, καθώς βαδίζουμε προς τα μέσα του φθινοπώρου, θα πρέπει να την φροντίσουμε λίγο περισσότερο. Η προσεγμένη διατροφή, πλούσια σε φρούτα και λαχανικά, λίγη καθημερινή άσκηση, ο έλεγχος του βάρους μας και ο επαρκής ύπνος είναι τα στοιχεία εκείνα που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε την υγεία και την φυσική μας κατάσταση σε καλά επίπεδα.

Ας δούμε όμως τις διελεύσεις και τις όψεις του μήνα αναλυτικά. Ο Ήλιος βρίσκεται ήδη από τις 22 Σεπτεμβρίου στο ζώδιο του Ζυγού και αναμένεται να περάσει στον Σκορπιό στις 23 Οκτωβρίου. Ο Ερμής είναι ανάδρομος στον Ζυγό μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, και θα συνεχίσει μετά την ορθόδρομη πορεία του μέσα από τον Ζυγό μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου. Η Αφροδίτη ολοκληρώνει στις 7 Οκτωβρίου την διέλευση της μέσα από τον Σκορπιό και περνάει στον Τοξότη, ενώ ο Άρης βρίσκεται στον Ζυγό και ολοκληρώνει το πέρασμα του μέσα από το ζώδιο την τελευταία μέρα του μήνα, για να περάσει στην συνέχεια στον Σκορπιό.

Όσο για τους εξωτερικούς πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, το άξιο λόγου της περιόδου είναι, ότι ο ένας μετά τον άλλο, αρχίζουν μέσα στον Οκτώβριο να περνάνε σε στάση για να γυρίσουν σε ορθή φορά. Στις 6.10 επιστρέφει ορθόδρομος ο Πλούτωνας, στις 11.10 ο Κρόνος και στις 18.10 ο Δίας, μια σπάνια, πυκνή χρονικά ακολουθία πλανητικών μετατοπίσεων. Και καθώς οι προκείμενοι πλανήτες έχουν μεγάλη μάζα, τα συνδυασμένα βαρυτικά τους πεδία από την σχεδόν ταυτόχρονη μετατόπιση τους, μεταξύ της Νέας Σελήνης του Οκτωβρίου στον Ζυγό (6 Οκτωβρίου) και της Πανσελήνου του μήνα (20 Οκτωβρίου) στον Κριό, δημιουργούν έντονες ανησυχίες για έξαρση της σεισμικής και ηφαιστειακής δραστηριότητας, τουλάχιστον μέσα στον Οκτώβριο, αλλά και για την σημαντική επιρροή τους στις καιρικές συνθήκες. Ήδη υπάρχει έντονη σεισμική και ηφαιστειακή δραστηριότητα, που αναμένεται να ενταθεί λόγω των μετατοπίσεων του Οκτωβρίου και υπάρχει το ενδεχόμενο για σεισμούς μεγάλου μεγέθους ή για νέες εκρήξεις ηφαιστείων στα ιδιαίτερα ενεργά σεισμικά ρήγματα της περιόδου (βόρειος και κεντρικός Ατλαντικός Ωκεανός, Καραϊβική, Ιταλία, Ελλάδα, ρήγμα της Ανατολίας, Κασπία και παρακείμενες χώρες, Κίνα, Δαχτυλίδι της φωτιάς στον Ειρηνικό Ωκεανό, κλπ.).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου