Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Ανάδρομος Δίας στον Υδροχόο έως 18.10.2021


 

Ο Δίας, ο μεγαλύτερος ευεργέτης του ηλιακού μας συστήματος, ο πλανήτης που συνδέεται με την επέκταση, την ευημερία, τις ευκαιρίες και την υλική αφθονία, είναι για τέσσερις περίπου μήνες κάθε χρόνο σε ανάδρομη πορεία, διάστημα κατά το οποίο οι ευκαιρίες λιγοστεύουν και τα χρήματα ή αγαθά δεν ρέουν πλέον άφθονα. Το διάστημα της ανάδρομης πορείας του ωστόσο ενδείκνυται για αξιολόγηση των πεπραγμένων μας, τον εντοπισμό τυχόν λανθασμένων χειρισμών μας και την αναπροσαρμογή των δράσεων μας, ώστε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η φετινή ανάδρομη κίνηση του ξεκίνησε στις 20 Ιουνίου, με την στάση του στην 02ο  στο ζώδιο των Ιχθύων. Στις 28 Αυγούστου δε, επανέρχεται στο ζώδιο του Υδροχόου, όπου και θα συνεχίσει να κινείται ανάδρομα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, οπότε να πραγματοποιήσει την στάση του για να γυρίσει ορθόδρομος στην 22ο του Υδροχόου.

Κατά την σύντομη παραμονή του Δία στο ζώδιο των Ιχθύων μεταξύ 14 Μαΐου και 20 Ιουνίου επικράτησε αισιοδοξία και απολαύσαμε μια ατμόσφαιρα ελευθερίας, που τόσο μας έλλειψε τους πρώτους μήνες του χρόνου. Με την οπισθοδρόμηση του όμως και την επανεισδοχή του στον Υδροχόο, αναμένουμε νέους αυστηρούς περιορισμούς και δρακόντεια μέτρα από την πλευρά των κυβερνήσεων, που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τα τέλη του 2021, πυροδοτώντας όμως την φορά αυτή την σθεναρή αντίδραση των λαών, ενάντια στον ολοκληρωτισμό, την ανελευθερία, την καταπίεση και την διαίρεση.

Ο ανάδρομος Δίας δεν περιορίζει μόνο τις ευκαιρίες για πρόοδο που έχουμε σε ατομικό επίπεδο, αλλά θέλει να μας παραδειγματίσει και να μας διδάξει και σε συλλογικό. Την περίοδο που έρχεται, θα μας καταδείξει με τον πιο αφοπλιστικό και αδιαμφισβήτητο τρόπο το έλλειμα  δημοκρατίας που επικρατεί, το σαθρό πολιτικό σύστημα, την άθλια οικονομική πραγματικότητα, το εύρος της διαφθοράς και της διαπλοκής σε παγκόσμιο επίπεδο, τους ευσεβείς πόθους των ολίγων που κινούν από τα παρασκήνια τα νήματα των εξελίξεων, ώστε να κινητοποιηθούμε και να θέσουμε σε κίνηση τον τροχό των αλλαγών που έχουμε απόλυτη ανάγκη σαν έθνη και κοινωνίες. Θα στρέψει με άλλα λόγια τους προβολείς σε όσα θα πρέπει να αλλάξουμε, φωτίζοντας τις σκοτεινές πτυχές τους, ώστε να μην μπορέσουμε πλέον να  έχουμε καμία δικαιολογία για την αδράνεια μας. 

Ο Δίας θα περάσει στο ζώδιο των Ιχθύων στις 29 Δεκεμβρίου 2021, για να μπορέσουμε να ανασάνουμε και πάλι τον αέρα της ελευθερίας μέσα στο 2022. Μέχρι τότε όμως και τις αλλαγές που θα μας ωθήσει να κάνουμε σε κοσμικό επίπεδο, ας δούμε τις μας επιφυλάσσει τους μήνες της ανάδρομης πορείας του σε ατομικό επίπεδο.

 

Κριός

 

Ο Δίας επιστρέφει στον 11ο ηλιακό σας οίκο, το κομμάτι της ζωής σας που είναι υπεύθυνο για τις φιλικές σας σχέσεις, τις ομαδικές δραστηριότητες και την κοινωνική διάδραση και θα σας αναγκάσει να αναζητήσετε την αλήθεια, ειδικά σε περιπτώσεις που ζημιώσατε με την δράση σας κάποιον. Θα έχετε έτσι την ευκαιρία να επανορθώσετε και να αποκαταστήσετε την ισορροπία των πραγμάτων. Εάν έχετε επίσης διαπληκτιστεί με ένα φιλικό σας πρόσωπο, τώρα είναι η κατάλληλη ευκαιρία να λύσετε τις διαφορές σας και να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας.

 

Ταύρος

 

Στον 10ο ηλιακό σας οίκο επιστρέφει ανάδρομος ο Δίας, στον οίκο που είναι υπεύθυνος για την καριέρα και τον δημόσιο βίο σας. Τους μήνες που ακολουθούν θα έχετε την ευκαιρία να αναζητήσετε τα αίτια των προβλημάτων που αντιμετωπίζετε σε επίπεδο καριέρας, να συνειδητοποιήσετε ενδεχόμενες λανθασμένες επιλογές που σας στοίχισαν και να πραγματοποιήσετε αλλαγές που θα μπορούσαν να ανατρέψουν το υπάρχον κλίμα στα επαγγελματικά σας.

 

Δίδυμος

 

Ο Δίας επιστρέφει ανάδρομος μέχρι τις 18 Οκτωβρίου στον 9ο οίκο του ωροσκοπίου σας (ταξίδια, εξερεύνηση και ανώτερη εκπαίδευση), στρέφοντας την προσοχή σας σε ζητήματα γνώσης, που μπορεί να είναι ίσως και καθαρά πνευματικής φύσης ή ακόμη και θρησκευτικής πίστης. Ίσως να προσπαθείτε να αποκρυπτογραφήσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν γύρω σας, πλην όμως χωρίς καμία επιτυχία μέχρι στιγμής. Με τον ανάδρομο Δία ωστόσο θα ανοίξει κάποιο παραθυράκι, επεκτείνοντας τα όρια της συνείδησης σας, επιτρέποντας σας να αποκρυπτογραφήσετε τα κρυφά μηνύματα.

 

Καρκίνος

 

Τα πάθη, οι βαθύτερες επιθυμίες, τα βαθιά σας συναισθήματα και το σεξ είναι οι τομείς της καθημερινότητα σας που θα δεχτεί την επιρροή του ανάδρομου Δία μέχρι τις 18 Οκτωβρίου! Σηματοδοτεί μια περίοδο που θα σας επιτρέψει να αξιολογήσετε τις επιλογές σας, να αναζητήσετε νέους τρόπους έκφρασης, να ανανεωθείτε και να παθιαστείτε με κάτι τελείως καινούργιο. Και ζητήματα διαχείρισης χρημάτων ή κληρονομικών διαφορών θα επιστρέψουν στο προσκήνιο, ώστε ή να διδαχτείτε από τα λάθη σας ή να επιλυθούν εκκρεμότητες.

 

Λέοντες

 

Συνεταιρισμοί, συνεργασίες και γάμοι, τομείς δηλαδή που άπτονται του 7ο ηλιακού σας οίκου, θα βρεθούν κάτω από τον μεγεθυντικό φακό τους μήνες που ακολουθούν, ώστε να διαπιστωθούν τυχόν λάθη, κακοί χειρισμοί και παραλείψεις. Εάν βιώσατε μια κρίση πρόσφατα σε επαγγελματικές ή προσωπικές σχέσεις, μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα έχετε περιθώριο να επανεξετάσετε τις κινήσεις σας, να διαπιστώσετε τα λάθη σας και να κάνετε διορθωτικές κινήσεις.

 

Παρθένοι

 

Ο ανάδρομος Δίας αναμένεται να επηρεάσει τον τομέα της υγείας σας τους επόμενους μήνες, καθώς επιστρέφει στον 6ο ηλιακό σας οίκο (υπηρεσίες, υγεία, εργασία). Σε περίπτωση ύπαρξης κάποιας χρόνιας ασθένειας, θα είστε σε θέση να κατανοήσετε το διάστημα αυτό την σχέση αιτίας και αποτελέσματος και να βρείτε τρόπους να βελτιώσετε την φυσική σας κατάσταση. Σε ένα εναλλακτικό σενάριο, η επιστροφή του Δία μπορεί να αφορά εργασιακά θέματα, εάν έχετε κάνει λανθασμένες επιλογές ή κινήσεις. Τώρα θα έχετε την ευκαιρία κάνετε τις διορθωτικές παρεμβάσεις που πρέπει.

 

Ζυγοί

 

Ο έρωτας, τα παιδιά και η δημιουργικότητα σας θα βρεθούν στο προσκήνιο, καθώς ο Δίας επιστρέφει στον 5ο οίκο σας. Εάν πραγματοποιήσατε λάθη στην ανατροφή των απογόνων σας ή καταστρέψατε τις σχέσεις σας μαζί τους από κακές επιλογές, η επιστροφή του Δία θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε τα λάθη σας και να κάνετε βήματα αποκατάστασης των σχέσεων σας. Η ρομαντική σας ζωή  μπορεί επίσης να αποτελέσει πηγή προβληματισμών τους μήνες που ακολουθούν.

 

Σκορπιοί

 

Στον 4ο ηλιακό σας οίκο επιστρέφει ο ανάδρομος Δίας, στον τομέα της ζωής σας που αφορά τις ρίζες σας, την οικογένεια και τους συγγενείς. Προβληματικές ή μη αρμονικές συγγενικές σχέσεις θα έχουν τώρα την ευκαιρία να παρουσιάσουν σημαντική βελτίωση, υπό την προϋπόθεση ότι θα αποδεχτείτε τα δικά σας σφάλματα στην διαμόρφωση της τρέχουσας πραγματικότητας.

 

Τοξότες

 

Ο Δίας επιστρέφει ανάδρομος στον 3ο οίκο του ωροσκοπίου σας, που ελέγχει την επικοινωνία σας με τον έξω κόσμο, καθώς και τις σχέσεις σας με τα αδέλφια σας. Το διάστημα που ακολουθεί θα μπορέσετε να ξεδιαλύνετε τις ιδέες και απόψεις που είναι χύμα στο κεφάλι σας, καθώς είναι ιδέες και απόψεις των ατόμων που συναναστρέφεστε και όχι δικές σας. Θα πρέπει να κάνετε ένα ξεκαθάρισμα, να πετάξετε οτιδήποτε άχρηστο, ανεπίκαιρο ή παραπλανητικό και να βάλετε το μυαλό σας σε τάξη.

 

Αιγόκεροι

 

Χρήματα, αισθήματα και αγαθά, τομείς που απεικονίζονται στον 2ο οίκο του ωροσκοπίου σας θα βρεθούν υπό αναθεώρηση με τον Δία ανάδρομο μέχρι τις 18 Οκτωβρίου! Εκεί που θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας, είναι η σχέση σας με το χρήμα. Έχετε πολύ σημαντική και δύσκολη δουλειά να κάνετε, ώστε να καταφέρετε να δείτε το χρήματα και τα υλικά αποκτήματα κάτω από ένα νέο πρίσμα, πιο συμβατό με τις καινούργιες εποχές που έρχονται.

 

 

Υδροχόοι

 

Ο Δίας κάνει ένα τελευταίο πέρασμα στο ζώδιο σας, πριν σας εγκαταλείψει για τα επόμενα 12 χρόνια. Τώρα θα έχετε την μοναδική ευκαιρία να κάνετε σημαντικές αλλαγές στην συμπεριφορά ή τον χαρακτήρα σας, μετά βέβαια από μια αγωνιώδη ενδοσκόπηση που θα πρέπει να προηγηθεί. Εάν την εκμεταλλευτείτε, θα έχετε κάνει ένα πολύ σημαντικό βήμα για την επιβίωση σας στην καινούργια εποχή.

 

Ιχθείς

 

Ο Δίας επιστρέφει στο πιο δύσκολο κομμάτι του ωροσκοπίου σας, στον 

10ο  οίκο, που αντιπροσωπεύει το απόκρυφο, το παρασκήνιο, την ίντριγκα και τις κρυφές δυνάμεις που δρουν εναντίων σας. Έτσι και αλλιώς σας είναι δύσκολο να κατανοήσετε τους ανθρώπους γύρω σας, πόσο μάλλον τώρα. Τουλάχιστον έχετε την ισχυρή διαίσθηση στο πλευρό σας, που σας γλυτώνει από κακοτοπιές. Το διάστημα μέχρι τις 18 Οκτωβρίου θα δείτε λίγο πιο καθαρά γύρω σας, θα κατανοήσετε αρκετά μεγάλο μέρος του παρασκηνίου που διαδραματίζεται και θα μπορέσετε επίσης να έρθετε σε αρμονία με τον συναισθηματικό σας κόσμο.  

 

Αλίντα Κανάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου